Navigatie

Maak het jezelf gemakkelijk: zo voorkom je stress voor jouw 21 diner!

Een 21 diner kan best een gedoe zijn, je moet namelijk ontzettend veel regelen. Een van de grootste elementen die bij de organisatie komt kijken is het koken voor jouw gasten. Graag geven we je een aantal handige tips zodat je met veel plezier en zonder stress een ontspannen diner kunt hebben.

Wie gaat er koken?
Dit is natuurlijk de grote vraag. Heb jij een vader die de lekkerste kip van de wereld maakt? Of misschien is jouw moeder wel koningin risotto en helpen zij je graag met het koken voor alle gasten. Want vergis je niet, een diner opzetten voor ongeveer twintig mensen is niet niks. Uit reacties van onze bezoekers horen we vaak dat ze zich hierin vergissen en dus is het erg belangrijk om goed met elkaar af te stemmen wie van jouw familieleden welke rol in gaat nemen. Mochten jouw ouders niet van die keukenprinsessen zijn dan raden we je aan om een kok in te huren voor jouw 21 diner.

Huur een speciale 21 diner kok in
Maak het jezelf en jouw ouders gemakkelijk en huur een kok in voor jouw 21 diner. Dit bespaart veel tijd en energie waardoor jullie de focus op andere dingen kunnen leggen zoals de aankleding en de verdere invulling van de avond. 

Stel een menu samen
Stel een aantal weken voordat jouw diner begint alvast een menu samen. Het maken van een menu zorgt ervoor dat je precies weet wat je gaat eten en in welke volgorde. Daarnaast is het handig om een boodschappenlijst te maken zodat je weet wat de kosten voor het diner zullen zijn. Vraag in jouw uitnodiging aan de gasten of ze dieetwensen of allergieën hebben, hier kan jij of jouw kok rekening mee houden. Mocht je meer inspiratie willen over wat jij precies kan gaan koken klik dan hier.

Doe niet alles alleen
Heb jij een grote familie? Dan heb je geluk, omdat jij optimaal wilt genieten tijdens jouw 21 diner moet je zo veel mogelijk familieleden, buren of andere kennissen vragen om jou te helpen. Bombardeer bijvoorbeeld je ouders als kok, je broertje op de afwas en je zus doet de opmaak. Misschien heb je dan ook wel een handige buurvrouw die voor jou de uitnodigingen wil ontwerpen.

Naast lekker dineren is er natuurlijk ook ruimte voor een heerlijk drankje tijdens jouw 21 diner. Gebruikelijk is dat je tijdens de ontvangst het eerste drankje serveert. Gedurende de avond kun je ervoor kiezen om per gang een andere soort wijn te drinken die bij het desbetreffende gerecht hoort. Je kan ook voor een goedkopere en makkelijkere variant kiezen om de hele avond één of twee soorten wijn te serveren. Als extra toevoeging kun je ervoor kiezen om af te sluiten met een speciale drank die passend is bij het dessert. Ben jij een echte bierliefhebber? Kies ervoor om jouw 21 diner feestelijk af te sluiten met een speciaal bier borrel. Wil jij jouw gasten nog extra verrassen? Dan is het leuk om jouw lievelingsdrankje te serveren tijdens het diner. 

© 2018 - 2020 het21diner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel