Navigatie

Wat ga jij doen tijdens jouw 21 diner? Dit zijn de leukste acitiviteiten van dit moment! 

Dat je een heerlijk diner gaat organiseren dat staat vast. Lekkere gerechten die bij de jarige passen, goede wijnen of een heerlijk koud biertje. Toch is het leuk om naast het dineren nog een andere invulling te geven aan jouw diner. Je wilt tenslotte dat het een memorabele dag wordt voor de jarige die niet snel vergeten wordt. We beschrijven hieronder een aantal leuke activiteiten die je tijdens het 21 diner kan gaan doen.

Kinderfoto’s bekijken


Op het 21 diner staat de leeftijd 21 natuurlijk centraal. Vaak ben je als vriend of vriendin pas later in het leven ingestroomd en dus is het des te leuker om ook te zien hoe iemand is opgegroeid. Niks leuker om dit visueel te laten zien aan iedereen op het feestje. Vaak hebben de ouders van de jarige nog wel een aantal geweldige foto’s van de jarige in hun bezig. De jaren die later komen staan misschien wel online op social media. Print de foto’s uit en hang deze aan een waslijn of zet ze op de tafel tijdens het diner voor een nog feestelijker gevoel.  

Speechen
Bijna iedereen doet het tegenwoordig, speechen op het 21 diner! En waarom ook niet? Met een speech kun je vertellen waarom de jarige belangrijk voor je is geworden. Speechen is een leuke invulling voor tijdens het 21 diner. Vaak willen er meerdere mensen speechen op het diner. Ouders, broertjes, zusjes, de vriendengroep. Het is dus handig om voorafgaand een indeling te maken van wie wanneer gaat speechen. Wie opent de speech? En wie speecht er bijvoorbeeld na het dessert? Wil je tips en meer informatie over speechen op het 21 diner, klik dan hier!

Petje op petje af
Wie van het gezelschap mag zich de beste vriend of vriendin noemen? Dit wordt bepaald met een van de leukste spellen voor op het 21 diner: petje op petje af. Hoe werkt het? Voorafgaand aan het diner stel je een lijst met vragen op. Iedere vraag gaat over de jarige en moet twee keuzes als antwoord hebben. Een voorbeeld kan zijn: “Wat is de koosnaam van de jarige?”. Alle aanwezigen op het feest moeten nu hun antwoord kiezen. Kies je, petje op voor: tijgertje of petje af voor: racemonster. Je kiest door je pet (dit kan ook een bordje zijn) op of af te zetten. Iedereen die het antwoord goed heeft mag ook meedoen aan de volgende vraag tot er één iemand overblijft. Dit is de winnaar en mag zichzelf de beste vriend of vriendin van de 21-jarige worden.

Karaoke
Zingen jullie als vriendengroep ook de sterren van de hemel? Karaoke mag natuurlijk niet ontbreken op jouw 21 diner. Maak voorafgaand aan het feest een mooie afspeellijst en zorg dat alle karaoke versies van de nummers hieraan zijn toegevoegd. Je kan de teksten van de nummers uitprinten of op het internet zoeken. Zorg dat jullie voorafgaand aan het spektakel al goed gedronken hebben zodat de buren ook een leuke avond hebben! 

Toekomstwensen
Op een 21 diner is er vaak ruimte voor wat er in de toekomst nog gaat gebeuren. Wat wens jij de jarige toe? Doe samen met je vrienden een wensenrondje! Een mooie reis naar een ver land, al het geluk van de wereld, een nieuwe vlam? Schrijf de wens op een wenskaartje en bewaar na het rondje alle kaarten zodat je dit altijd nog een keer terug kan lezen. 

Ik hou van 21 worden
Iedereen kent het programma 'Ik hou van Holland' wel, dit spel is daar een afgeleide hiervan. Voorafgaand aan het 21 diner zorg je voor een tijdbom, dit kan een eierwekker zijn of een wekker op een telefoon. Naast dit zorg je voor een grote stapel met kaarten waar vragen op staan. Dit kunnen algemene vragen zijn maar het is het leukst om vragen over de jarige erop te zetten. Een voorbeeld kan zijn "Hoeveel broers en zussen heeft de jarige?". Voordat je het spel begint zet je de wekker op een tijd (bijvoorbeeld 4 minuten en 17 seconde). Je gaat in een kring staan en beantwoord om de beurt vragen tot de wekker af gaat! Zo komt iedereen alles te weten over de jarige en ik garandeer je, dit wordt leuk! 

Fotobooth
Maak je eigen 21 diner fotobooth thuis! Niks is leuker dan de herinneringen
op het 21 diner vast te leggen. Je hebt thuis vast nog wel een vergeten hoekje die je om kan toveren tot fotobooth. Hang een doek neer met een uitdagende print als achtergrond. Koop een aantal foto props om te gekke foto's te maken. Deze herinneringen kun je dan later printen om jouw 21 diner altijd te blijven herinneren. Een leuke tip is om een wegwerpcamera neer te leggen, let op doe de flits aan want zo worden de foto's het mooist! 
 

© 2018 - 2019 het21diner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel