Navigatie

21 diner vrouwen
Sta jij op het punt binnenkort met je beste vriendinnen jouw 21e verjaardag te vieren? Het kan een hele klauw zijn om dit te organiseren. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden hopen we je op deze pagina te inspireren met tips, voorbeelden en uitleg. Zo voorkom je stress en kan je zonder zorgen het feestje vieren.

Het uitnodigingstraject
Zit je bij een studenten- of studievereniging dan is het meestal logisch dat je de groep meiden die in je commissie of jaarclub zitten ook uit gaat nodigen voor het 21 diner. Maar naast deze clubs heb je wellicht nog een aantal andere vriendinnengroepen die je ook graag uit wil nodigen. Denk bijvoorbeeld aan vriendinnen van school of aan meiden uit je sportteam. Als je alle vriendengroepen moet uitnodigen kan het zijn dat je op een heel groot aantal komt. Het is dan maar de vraag of je hier plek voor heeft en het kan zo ook een dure aangelegenheid worden. Hier zit je niet op te wachten daarom is het des te belangrijker om goed na te denken over wie je precies gaat uitnodigen. Om de goede keuze maken adviseren wij om te werken met een lijstje. Op dit lijstje schrijf je de personen die zeker op het diner moet komen. Stel bepaalde criteria op om toch tot een goede keuze te komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je graag mensen uitnodigt die je veel ziet of die voor jou op dit moment het meest betekenen.

Uitnodiging versturen
Nadat je bepaald hebt wie er op jouw 21 diner mogen komen is het tijd om de adressen te verzamelen van de genodigden om de uitnodiging te versturen. Bedenk welke informatie de ontvanger moet weten voor het feestje. Vaak is dit het adres, de dresscode, de datum en tijd en het thema. De meeste 21 diner uitnodigingen zijn speciaal ontworpen in het thema van jouw diner. Een aantal voorbeelden van uitnodigingen kan je hier vinden.

Invulling 21 diner
Na het ontwerpen en versturen van de uitnodiging naar al je vriendinnen is het tijd om naar een van de leukste dingen qua organisatie. Dit is de invulling van het diner, wat ga je precies doen? De meeste diners beginnen rond het einde van de middag of begin van de avond met een borrel of welkomstdrankje. Dit moment biedt de genodigden de kans om jouw ouders te ontmoeten maar ook vriendinnen die elkaar nog niet kennen hebben ruimte om zich aan elkaar voor te stellen. Na deze mini-borrel is het tijd om aan tafel te gaan zitten. Voor dit moment moet je een tafelschikking hebben bedacht. Wie gaat naast wie zitten? Om de tijd kan je er voor kiezen om een aantal plekken door te schuiven zodat iedereen de kans heeft om andere personen te spreken. Nadat iedereen een plek heeft gevonden is het tijd voor het diner. Op de menukaart die op tafel staat kan iedereen lezen hoeveel gangen er zijn en wat jullie precies kan eten. Naast het dineren hebben jouw vriendinnen en ouders wellicht een toneelstuk of speech voorbereid. Ook hiervoor moet je tussen de gangen tijd rekenen. Naast speeches is er een speciaal fotomoment en kunnen jullie spelletjes doen om elkaar en jarige nog beter te leren kennen. Ontdek bijvoorbeeld wat de jarige vroeger allemaal uitspookte via het spel petje op, petje af. Meer inspiratie over de invulling van je diner en enkele voorbeelden kan je hier vinden.

© 2018 - 2020 het21diner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel