Navigatie

Dit heb je nodig voor een succesvol 21 diner!

Wie een 21 diner gaat organiseren moet in z’n agenda tijd reserveren in de voorbereidingen voor dit spektakel. Er komt namelijk meer bij kijken dan het opzetten van een diner alleen. Je moet ervoor zorgen dan jouw gasten goed zijn geïnformeerd, een spetterend thema hebben en een programma. Maar misschien nog wel het belangrijkste element voor een 21 diner is sfeer! Door een fijne en gezellige sfeer voelen jij én jouw gasten zich op hun gemak waardoor er eigenlijk niks meer fout kan gaan. Allemaal leuk en aardig… Maar hoe creëer je de juiste sfeer op jouw 21 diner?

Versiering
De gezellige look en feel is belangrijk en wordt vaak gecreëerd door versiering. Voor een 21 diner en feest is het van belang dat jouw gasten zien dat je er veel tijd, moeite en energie in hebt gestoken. Na het kiezen van een thema voor het diner zal je hier de juiste versiering bij moeten kiezen. Ballonnen, slingers en tafelconfetti mogen niet ontbreken en zorgen ervoor dat het thema sneller zichtbaar is en mensen zich op hun gemakt voelen tijdens jouw feest. Wij hebben de afgelopen tijd veel moeite gestoken in een gevarieerd aanbod van versiering.

Een gevarieerd programma
Wij studenten raken snel verveeld en op iets uitgekeken. Maar…. Dat is niet zo op jouw 21 diner! Waarom niet? Omdat je gezorgd hebt voor een gevarieerd programma met verschillende onderdelen. Alleen dineren is niet meer van deze tijd en daarom moet er op een 21 diner ruimte zijn voor speeches, spelletjes, goede gesprekken, toneelstukjes en natuurlijk een toost! Al deze verschillende activiteiten vinden natuurlijk tussen de gangen door zodat de kok voldoende tijd heeft om alles voor te bereiden. Ben je benieuwd naar wat voor verschillende activiteiten je op een 21 diner allemaal kan doen? We hebben de leukste activiteiten hier voor je opgesomd.

Een mooi aangeklede tafel
Hoeveel gasten nodig jij uit op jouw diner? Misschien wel meer dan twintig! Een groot aantal die je normaal gesproken niet zo snel in je huis hebt. Zorg ervoor dat je jouw dinertafel in een grote ruimte neerzet zodat iedereen voldoende ruimte heeft om te bewegen. Daarnaast is het handig om een ruimte te kiezen waar ook ramen open kunnen aangezien het aardig warm kan worden tijdens het diner. Het allerbelangrijkste is om je tafel mooi aan te kleden. Een aantal dingen die hieraan bijdragen zijn speciale naamkaartjes, een mooi ontworpen menukaart en tafelconfetti.

Het juiste licht
Licht kan heel veel betekenen op een feest of tijdens een diner. Het is daarom van belang dat je van tevoren kijkt naar alle lichtbronnen op het feest. Kaarsen of een extra lichtsnoer kunnen helpen om het juiste licht in de ruimte te creëren.

Muziek
Je 21e verjaardag zonder muziek kan natuurlijk niet! Maakt van tevoren op YouTube of Spotify een eigen lijst aan met je favoriete muziek. Je kan muziek gerelateerd aan jouw thema doen of je lievelingsnummer in de afgelopen 21 jaar. Zorg natuurlijk ook dat je voor in de late uurtje een disco playlist hebt aangemaakt!


Ga jij een 21 diner geven? 5 tips voor een fantastisch feest! 

Het gebeurt steeds vaker, het geven van een 21 diner. Je 21e verjaardag vieren is natuurlijk erg bijzonder omdat je nu officieel volwassen bent. In Nederland houdt dit in dat jouw ouders niet meer verplicht zijn om voor je te zorgen. Dit mag je natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan en vier je met een heugelijk 21 diner. Tijdens het 21 diner ga je met jouw beste vrienden en ouders jouw verjaardag vieren. Dit gebeurt in het ouderlijk huis waar je met elkaar gaat dineren. De gangen worden afgewisseld met speeches, cadeaus en soms een toneelstuk. Het is een nette aangelegenheid in het teken van jouw verjaardag, er worden veel herinneringen gedeeld en er wordt vooral veel gelachen. Maar hoe wordt jouw 21 diner nou dat spektakelstuk waar nog jaren over nagepraat wordt? Wij geven je graag een aantal tips.

Begin op tijd
Op tijd beginnen is noodzakelijk bij het geven van een 21 diner omdat het erg tijdrovend kan zijn. Begin met het opschrijven van wat je precies wilt gaan doen en maak een inschatting van de tijd. Plan hierna pas de exacte datum voor jouw diner.

Verzin een thema voor jouw 21 diner
Bedenk een thema voor jouw 21 diner en zorg ervoor dat de aankleding in dit thema is. Door jouw 21 diner speciaal aan te kleden zorg je voor een extra warm gevoel en zullen jouw gasten dit als extra speciaal ervaren. Zorg bijvoorbeeld voor een mooi servies, naamkaartjes, ballonnen en slingers. Bekijk hier alle 21 diner thema's.

Stel een 21 diner menu samen
Wat ga je precies serveren aan jouw gasten en in hoeveel gangen? Bedenk van tevoren na wat je graag wilt gaan serveren aan jouw gasten en hoeveel gangen je precies nodig hebt. Daarnaast moet je boodschappen doen en zorgen dat je tijd over hebt om te koken. Vraag jouw ouders of ze je willen helpen met koken want dit is natuurlijk veel werk voor zo veel mensen. Het is extra leuk om een menukaart in 21 diner vormgeving te ontwerpen voor tijdens het diner.

Een 21 diner dresscode mag niet ontbreken!
Zorg voor een unieke outfit voor jou en jouw gasten. De dresscode communiceer je in de uitnodiging en kan je verbinden aan het thema van jouw 21 diner. Enkele dresscodes zijn bijvoorbeeld: Black tie, zomer, cocktail of gewoon feestelijk!

Zorg voor fotomomenten
Je mag deze mooie dag natuurlijk niet meer vergeten en daarom is het belangrijk om een persoon te bombarderen tot fotograaf. Maak bijvoorbeeld foto’s van de verschillende gerechten, filmpjes van de speeches en een mooie groepsfoto. Zo vergeet je nooit meer was voor een speciale dag dit is en worden de herinneringen gekoesterd.


Een menukaart maken voor het 21 diner
Het geven van een 21 diner is steeds populairder. Vooral onder studenten wordt het vieren van je 21e verjaardag steeds populairder. Bij een 21 diner nodig jij jouw beste vrienden uit om in jouw ouderlijk huis te komen eten. Gedurende een gezellige avond vol speeches, lachmomenten en heerlijke gerechten staan jullie stil bij jouw verjaardag. Tijdens het feestje staat dineren centraal en dus moet er natuurlijk een menu worden samengesteld. Naast het bepalen wat je precies gaat eten moet je ook een menukaart invullen en vormgeven om op tafel te zetten. In dit artikel geven we je een aantal tips om dit zo goed mogelijk te doen.

Begin op tijd
Het organiseren van een 21 diner kan erg veel werk zijn wat je je aan het begin niet altijd realiseert. Zo gaat er enige tijd zitten in het uitnodigingstraject, het verzinnen van een thema en dresscode maar zeker ook in samenstellen van de gerechten en het diner. Begin daarom op tijd met de voorbereidingen zo voorkom je stress op latere momenten.

Bepaal het aantal gangen
We raden je aan eerst te bepalen hoeveel gangen jij wil gaan serveren. Hierbij moet je rekening houden met de bereidingstijd en het feit dat er tussen de gangen door speeches worden gehouden of toneelstukjes worden opgevoerd. Daarnaast moet je nagaan hoeveel helpende handen je hebt om het diner voor te bereiden. Er gaat namelijk veel tijd zitten in de opmaak, het koken van de gerechten en het uitserveren. Ook is het handig om te bedenken of je veel koude of warme elementen in jouw gerechten toevoegt. Warme gerechten kosten vaak meer tijd om voor te bereiden.

Bepaal de gerechten
Na het bedenken van hoeveel gangen je ongeveer wilt gaan doen is het handig om per gang te bekijken welke gerechten je precies gaat kiezen. De gerechten kies je afhankelijk van hoeveel het bij jou past, vaak is het leuk om jouw favoriete gerecht te serveren. Maar hiernaast is het belangrijk om te kijken wat voor apparatuur en mogelijkheden jouw keuken biedt. Je kan bijvoorbeeld geen crème brulée maken als je geen brander hebt.

Ontwerp jouw menukaart
De laatste stap is het ontwerpen en invullen van de menukaart. Bij 21 diners is het gebruikelijk dat je een menukaart op tafel zet. Ontwerp de kaart daarom in het thema van jouw diner zodat het er feestelijk uit ziet. Op de menukaart staat vaak van wie het diner is, de gangen en de dranken die bij de gerechten horen.

Bekijk een aantal voorbeelden
Kom je er niet geheel uit en heb je hulp of inspiratie nodig voor jouw 21 diner? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

© 2018 - 2020 het21diner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel