Navigatie

21 Diner menu

Een 21 diner staat bij een goed menu. Lekker eten en drinken met de meest favoriete mensen om je heen. Om je wat wijzer te maken hebben we verschillende menu's en populaire gerechten voor het 21 diner op onze website gezet. Laat je inspireren en maak heerlijke gerechten voor jouw 21e verjaardag! Het diner heeft flink wat voorbereiding nodig. In de meeste gevallen zijn de ouders van de jarige bereid om te koken en uit te serveren. Heb je broertjes of zusjes? Dan kun je hen natuurlijk ook vragen om te helpen, bijvoorbeeld met het uitserveren. In enkele gevallen kiest men er ook voor om een externe partij alle voorbereidingen te laten doen, maar dit kan erg prijzig zijn. 

Menu bepalen


Gaat je broertje, zusje, zoon of dochter of jij binnenkort een 21 diner organiseren? Dan is het belangrijk om niet al te laat aan de menukaart te beginnen. Door vroeg te beginnen voorkom je stress en weet je zeker dat alles tot in de puntjes goed geregeld. Bepaal eerst hoeveel mensen er mee-eten. Natuurlijk eet al jouw gezelschap mee, maar vergeet niet dat je ouders en wellicht broers of zussen ook mee-eten. Nadat je bepaald hebt hoeveel mensen er bij jouw 21 diner aanschuiven is het tijd om het menu samen te stellen. Om het aantal gangen te bepalen begin je met een inschatting van hoeveel voorbereidingstijd je hebt. Heb je veel helpende handen en ben je ruim op tijd om alles voor te bereiden dan is het leuk om meerdere gangen te doen. Doe bijvoorbeeld zes gangen en houd daarbij rekening dat je tussen de gangen foto's gaat maken, er mensen willen speechen of dat je een spel doet om een gevarieerd programma te behouden. Hieronder beschrijven we populaire 21 diner- gerechten en menu's om inspiratie op te doen. 

Populaire 21 diner gerechten
Ben jij van nature geen chef-kok maar vind je het wel leuk om je eigen diner te koken? We beschrijven hieronder een aantal populaire 21 diner gerechten die niet te veel tijd kosten om te maken maar vooral lekker zijn. Het is afhankelijk van het aantal gangen dat jij wil gaan serveren en het aantal personen dat er komt hoeveel gerechten je precies moet maken. 

Voorgerechten                                                        
 - Verse tomatensoep
- Carpaccio 
- Italiaanse borrelplank 
- Gerookte kipsalade
- Zalmtoastjes
- Knofloopgamba's
- Gevulde champignon
- Gevulde paprika
- Bruschetta
- Bladerdeeghapjes
- Stoofpeertjes
- Quinoa soep met zoete aardappel
- Gevulde courgettes

Tussengerechten
- Vegetarische steak tartare
- Garnalencocktail 
- Gevulde eieren 
- Zalmmousse
- Springrolls
- Rabarbertaartjes met bieten en walnootpasta
- Krabsalade
- Vitello tonato
- Pasteitjes met vissenragout 
- Zalm of kalkoen in filodeeg
- Selfmade minipizza's
- Courgettesoep met salie en coquille
- Groenten spiesjes

Hoofdgerechten
- Rucolarisotto met kabeljouw
- Hertenbiefstuk met aardappelpuree
- Pasta met tomaten-vissaus
- Varkenshaas met zoete aardappelfriet 
- Couscous salade met gerookte kip en groente
- Zalm en croûte met geitenkaas 
- Gevulde taco's
- Bulgur met pompen en granaatappelpitjes
- Citroenrisotto
- Tofuburger
- Pasta met verse garnalen 
- Pita's met gehaktballetjes
- Rucolastamppot
- Biefstuk met aardappels en knoflookboter
- Kippenpoot met sinaasappelvulling en walnoten
- Varkenshaas met bacon en abrikozen

Dessert
- Kaasplankje
- Chocolademousse
- Lava cakes
- Pecan pie
- Zelgemaakte appeltaart met slagroom
- Ijstaartjes
- Cheesecake
- Panna cotta 
- Wentelteefjes met mascarpone
- Appel-cranberry crumble 
- Tiramisu 

Menukaart ontwerpen
Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom is het gebruikelijk om de menukaart vorm te geven en af te drukken. Deze kun je dan tijdens het diner op tafel zetten zodat alle gasten weten wat er die avond op het menu staat. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden. 

                

                 

                

© 2018 - 2019 het21diner | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel